INFRAX

Wie zijn we?

Netbedrijf Infrax is de enige maatschappij in Vlaanderen die vier leidinggebonden nutsvoorzieningen samen beheert. We zijn verantwoordelijk voor de aanleg, het onderhoud, de verbetering en uitbreiding van de netwerken voor elektriciteit, aardgas, kabeltelevisie en riolering.

Op 7 juli 2006 werd Infrax opgericht met de doelstelling de operationele activiteiten van de aangesloten netbeheerders te bundelen in één werkmaatschappij. Sinds 2007 wordt overal in het werkingsgebied onder de naam Infrax gecommuniceerd. Maar juridisch en bestuurlijk blijven de vennoten aparte entiteiten.

Efficiëntie als doel

De efficiëntie verhogen, een goede service leveren en een lage kostprijs bieden. Dat waren de motieven voor de oprichting van Infrax. Het management en alle ondersteunende bedrijfsprocessen - financiën, ICT, logistiek– enz. zijn gebundeld in één organogram. Voor een groter gebied dezelfde systemen, processen en mensen inzetten werkt goedkoper én professioneler.

Lokaal aanwezig

Infrax is actief in alle Vlaamse provincies en een aantal Waalse gemeenten. De maatschappelijke zetel ligt in Brussel, maar voor klanten en gemeenten blijft Infrax lokaal bereikbaar in de regionale klantenkantoren en administratieve zetels.

Verbonden met de gemeenten

Zowel in het bestuur als in de dagelijkse contacten met de netbeheerders blijven de gemeenten nauw betrokken bij de activiteiten van Infrax.

Adres:
Trichterheideweg 8
3500 Hasselt

Telefoon:
078/35 30 20

E-mail:

Website:
www.infrax.be

« Terug naar overzicht

Zoek een lid