Nieuws

11 Nov

Verslag Ontbijtvergadering 26 oktober 2018

Verslag ontbijtvergadering LOC 26/10/2018 20181026-ontbijtvergaderingloc.pdf (606.67 kb)

 

 • Verwelkoming - Peter Van Velthoven

 

Onze regio heeft behoefte aan technisch geschoolde medewerkers.  Via dit project komen kinderen uit het basisonderwijs in aanraking met robotica en technologie  en leren ze op een ontdekkende manier programmeren.  Ze denken ook na over de toekomstige impact van automatisering.

Project kent een vervolg onder noemer ‘Hallo (be)denkers’.  Het project wordt mobiel om er zo mee naar scholen te gaan, om logistieke samenwerkingen op te zetten en om een expertisecentrum uit te bouwen.  Oproep tot éénmalige sponsoring of een lang(er) durend engagement om dit project verder mee uit te bouwen. Contact via

 

 

 • Voorstelling VOKA – Johan Maesen

Korte voorstelling productaanbod : www.voka.be/limburg

 

-        46 respondenten 

-        Aanspreekpunten lokale economie = Ronny Vanhoof

-        Bewegwijzering :

Individuele nummerborden (dus geen namen of kleuren gezien oppervlakte ad 900 ha).  Momenteel is men de aanbesteding aan het uitschrijven.  In voorjaar 2019 zouden alle bordjes geplaatst moeten zijn (afhankelijk van weersomstandigheden).  In communicatie wordt nog meegegeven of “oude” zelf verwijderd of via stedelijke werf verwijderd dienen worden.

-        Filevorming:

AWV Limburg : onderzoek aparte aftakking Kristalpark

AWV A’pen : onderzoek bottleneck Mol – Geel

-        Oproep van Heidi Feyaerts (dienst ruimtelijke ordening) om bezorgdheden concreet te maken.  Het behelst immers vele facetten waardoor er duidelijke feedback nodig is om mee te denken naar oplossingen

-        Toelichting over groenbeheer door Yvan Bijnens  bermbeheer.pdf (808.99 kb)

 

 • Varia – Ronny Vanhoof

-        Corda campus Noord : normaal 16/10 meer duidelijkheid door LRM maar er is nog geen officiële melding

-        Kristalpark : interesse in gronden stijgt:

 • Concrete leads in behandeling
 • Op Kristalpark III wordt akte verleden
 • Loskade is tijdelijk werfzone voor zonnepanelenpark
 • Windmolens :
  • Aspiravi -> in verdere ontwikkeling.  MER-onderzoek -> daarna terugkoppeling Stad.
  • Dossier Maatheide : ligt stil omwille van vogeltrekroutes

Individuele aanvragen van windmolens  -> kadert ook in MER

12 Oct

Sven Nys begeestert Lommelse ondernemers

 

Sven Nys was dit jaar de gastspreker op de jaarlijkse business conference van de Lommelse Ondernemers Club (LOC) in samenwerking met Belfius. Op donderdag 11 oktober gaf de 'Kanibaal van Baal' een enthousiaste uiteenzetting over topsport en ondernemen in CC De Adelberg. Achteraf vond een gezellige netwerkreceptie plaats.

 

Dat de ex-veldrijder nog erg populair is in Vlaanderen, blijkt uit de 210 inschrijvingen vanuit de Lommelse ondernemerswereld. Nog even scherp als in zijn wielerdagen trok Nys in zijn toespraak de parallellen tussen zijn leven als topsporter en het ondernemerschap. Want in een zwart gat is hij allerminst gevallen. Zo is Nys onder andere algemeen manager van de Telenet-Fidea Lions ploeg, regelmatig te gast als commentator bij Sporza, bezieler van het Sven Nys Cycling Center en natuurlijk ambassadeur van de veldritsport.

 

Ook tijdens zijn loopbaan als topsporter probeerde Sven Nys te ondernemen. Hij dacht constant aan manieren om de sport naar een hoger niveau te tillen. Door zich open te stellen voor de media, fans en de bedrijfswereld zette hij het veldrijden in een goed daglicht. Nys vertelde hoe de waarden teamwork, motivatie en nuchter verstand hem als sporter én ondernemer naar de top hebben geloodst. Dit alles was verpakt in enkele leuke anekdotes.  Zo vertelde Sven dat zijn carrière in Lommel gestart is. Als jonge knaap kwam hij immers twee keer per week op de Lommelse ondergrond trainen.

 

Na de boeiende speech kregen de gasten de kans om na te praten met een hapje en drankje op de receptie. Ook Sven Nys bleef nog even hangen en werd bedankt met een miniatuur van Het Glazen Huis.

29 Jun

Guy Hoekx nieuwe voorzitter Lommelse Ondernemersclub

Na 12 prachtige jaren geeft voorzitter Theo Slegers – Hoofd aankoop en personeel (EDIBO) de fakkel door aan zijn secretaris Guy Hoekx, Bestuurder bank/Private Banking (BELFIUS).
Het was een feestelijke gebeurtenis in het GlazenHuis, een prachtige locatie waar Kunst en Ondernemen elkaar kunnen ontmoeten.

Beide heren hadden mooie lovende woorden voor elkaar en geven dan ook de fakkel door “als vrienden”.
Theo heeft Voor de Lommelse Ondernemersclub baanbrekend werk verricht.

In 12 jaar is de club uitgegroeid naar 250 bedrijven en is ze de grootste ondernemersclub van Limburg, wie weet wel Vlaanderen…

De Loc organiseert samen met haar partners de sjiekste nieuwjaarsreceptie van Noord-Limburg waar 400 ondernemers uit de regio met elkaar netwerken.
Denken we ook aan de beurs Bizzlink in 2012, het vlinderproject, de Kunst Kerstboom die onze economie weerspiegelt en nog zo veel meer …
De mooiste erkenning kreeg hij dan ook van de Stad in 2017 met de Gouden Erepenning.


Theo is de stichter en drijvende kracht van Focus Noord, een instituut dat Noord-Limburg de laatste tijd voelbaar op de kaart heeft gezet in Limburg.

Als voorzitter van Loc Lommel zet Theo een stapje terug, maar vooral met de ambitie om nu meer tijd vrij te kunnen maken voor de verdere economische ontwikkeling van onze regio binnen de as Antwerpen, Eindhoven en Limburg.

Het bestuur van LOC-Lommel heeft alle vertrouwen gegeven aan Guy Hoekx, die reeds een 10-tal jaren secretaris is van de vereniging.
Guy is de bezieler achter “Kristalia, een evenement waar 500 ondernemers uit de regio samenkomen in een ontspannen sfeer, georganiseerd door Kiwanis en LOC met als doelstelling de opbrengsten in te zetten ter ondersteuning van diverse sociale projecten.
Hij onderhoudt de contacten met de geschreven pers, met VOKA en VKW, de tevredenheidsenquête naar de leden, de lezingen met de lokale banken, …

Guy wil met dit bestuur verder voortbouwen op de fundamenten om het ondernemen en de ondernemers alle kansen te geven in onze Stad.